Site-ul nostru folosește cookie-uri. Continuând navigarea vă exprimați acordul pentru folosirea cookie-urilor,

așa cum este detaliat în politica noastră de confidențialitate.

 

CASA CORPULUI DIDACTIC A JUDEȚULUI COVASNA


"CSUTAK VILMOS"


PEDAGÓGUSOK HÁZA KOVÁSZNA MEGYE


Scurt istoric

 

      Odată cu înfiinţarea Casei Corpului Didactic Covasna, a început şi activitatea bibliotecii, în data de 1 august 1971. Cel mai important lucru a fost dotarea bibliotecii cu un fond de carte cu caracter enciclopedic, în toate domeniile de specialitate, lucrări de pedagogie generală şi de metodica predării diferitelor discipline, fond de beletristica atât din literatura universală cât şi din literatura română.


      În judeţul Covasna funcţiona pâna atunci biblioteca sindicatului salariaţilor din învatamânt, care a constituit fondul de bază al bibliotecii, şi astfel pornirea nu a fost de la zero. Biblioteca sindicatului salariaţilor din învatamânt a fost întemeiată în 1961.


      În august 1971, Biblioteca de la Casa Corpului Didactic îsi începe activitatea cu cu un fond de carte în 2000 de volume. Fondul de bază era alcătuit în mare parte din lucrări de beletristica.


      Achiziţionarea cărţilor şi a publicaţiilor, atât cantitativ cât si calitativ era reglementată prin ordonanţa de Ministerul Educaţiei. La achiziţionare a fost pus accent pe publicaţii pentru succesul muncii instructiv-educative a cadrelor didactice. Fondul bibliotecii a fost îmbogăţit cu lucrări de specialitate, de pedagogie generală şi de metodica predării diferitelor discipline, într-un număr 5-10 exemplare, iar în domeniul de filologie-lingvistica-literatura au fost procurate numai câte 2 bucăţi. În viaţa bibliotecii a fost o perioada (1986-89) când instituţional nu a funcţionat, dar biblioteca şi-a continuat activitatea. După schimbarea regimului, a fost din nou înfiinţată Casa Corpului Didactic.


      În prezent, fondul bibliotecii este de 42620 de volume. Biblioteca oferă posibilitatea consultării unui bogat fond de cărţi, periodice şi documente audio-vizuale. Fondul este pus la dispoziţia cititorilor prin intermediul catalogului alfabetic tradiţional şi prin catalogul sistematic, în toate domeniile de cunoştinţe.


      Biblioteca pune în valoare colecţiile de publicaţii prin împrumut la domiciliu si împrumut în sala de lectură.

Sunteți aici: Acasă // Scurt istoric